0

В аленсия ще наложи доживотна забрана на всички, замесени в расисткия скандал от двубоя с Реал Мадрид, бе разкрито в официално изявление от клуба. Според информациите, клубът ще провери записите от всички охранителни камери на двубоя, за да се идентифицират извършителите на нападките.

„Marca” пише, че на камерите два субекта са били видени да правят расистски жестове (имитирайки такива на маймуна). След като са били избрани определени изображения от камерите на UCO (Централното оперативно звено) на „Местая“, клубът ги е предоставил на полицията, за да бъде продължено идентифицирането на хората, замесени в тези расистки обиди. От клуба потвърждават, че едното от двете лица вече е идентифицирано и се работи по разкриването на самоличността на другото.

Според популярния бразилски сайт UOL пък потърпевшият Винисиус Джуниор е толкова ядосан, че обмисля възможността да даде интервю, в което да заплаши, че ако не бъде сложен край на расизма в испанския футбол, е готов да си тръгне от Реал Мадрид. Веднага след вчерашния мач Винисиус използва социалните мрежи, за да изрази своето възмущение, като подчерта, че не може да се защитава от расистките обиди, но ще продължи да се бори срещу тях. 

Впоследствие той получи подкрепа от Феномена Роналдо, президента на ФИФА Джани Инфантино, фондацията на Пеле, шефа на испанския футбол Луис Рубиалес и редица други.