0

Н а специални грижи и безопасност се радва бразилският футболист Дани Алвес, който от 23 януари е в затвора Brians 2 в Барселона, преместен там от Brians 1. Това разкри източник на Europa Press, цитиран и от спортния в. „Марка“. Бразилският футболист бе обвинен на 20 януари, че е изнасилил млада жена в нощен клуб в Барселона на 30 декември.

Един от посетителите на затвора отрече Дани Алвес да се третира по същия начин като всеки обикновен затворник. Той редовно е придружаван до двора от четири души, които го ескортират и го пазят.

„От това, което чух, Дани Алвес е придружен до двора от четирима длъжностни лица, които го ескортират и които го държат настрана. Сам“, обяснява източникът на  Europa Press за специалните условия, на които се радва бразилецът зад решетките.

"Не мога да кажа дали общува с останалите затворници, но за момента това, което знам е, че е отделен от тях, защото е изключителен случай. Тъй като е известен спортист", добави посетителят на излизане от затвора.

„Благоприятното отношение към Дани Алвес? Останалите затворници ще се почувстват както всички останали, ако се отнасят по-добре с някой друг“, изтъкна той.

Тази неделя Алвес имаше свиждане със съпругата си Хоана Санс, която дойде за пръв път да го види и подкрепи.

Междувременно испанската прокуратура се противопоставя на обжалването на защитата на Дани Алвес той да бъде освободен под гаранция, докато продължава разследването срещу футболиста по обвинения в сексуално посегателство, съобщава АП.

Адвокатите подадоха жалбата миналата седмица, като казаха, че бразилецът се е съгласил да предаде паспорта си и да носи проследяващо устройство, ако бъде освободен. Алвес е готов също да докладва на съда и на властите толкова често, колкото е необходимо, включително всеки ден, и няма да се приближава на по-малко от 500 метра от обвинителя, от нейния дом или работно място.

Прокурорите казаха в понеделник, че има опасност Алвес да се укрие, ако бъде освободен.