0

С амо две въпросителни висят все още около евентуалните съперници на българския първенец в първия предварителен кръг на Шампионската лига.

Родният шамипон със сигурност е поставен в първи кръг, като Лудогорец започва евроучастието си с коефициент 21.000, докато ЦСКА с 13.000. Тези ставки са достатъчни за да бъде отборът ни поставен в първи кръг, пише dsport.bg.

На този етап не са ясни само шампионите на Армения и Албания. В Армения лидер е Урарту, който води с 3 точки пред Пюник, докато в Албания Партизани Тирана и ФК Тирана са с равни точки. Освен това в този кръг ще влезе и един отбор от предварителните пресявки където са  шампионите на Исландия, Черна гора, Сан Марино и Андора.

Доста сложни противници обаче чакат българския шампион още в първия кръг, ако жребият не е благосклонен. Най-притеснителните са шампиона на Полша - Рахов Честохова, първенецът на Кипър - Арис Лимасол, шампионът на Швеция - Хекен и този на Румъния - Фарул Констанца. Тези 4 съперника със сигурност не влизат в графата „леки“ независимо, че са непоставени в първи кръг.

Малтийският Хамрун също дебне българските представители в Шампионската лига.

Другите евентуални съперници са Линкълн Ред Имп от Гибралтар, Клаксвик от Фарьорски острови, Динамо Тбилиси от Грузия, Вамиерас Латвия, Баклани Косово, Ларне Северна Ирландия, Суифт Люксембург и Струга от Северна Македония.

Ако Лудогорец стане шампион със сигурност ще бъде поставен и във втори квалификационен кръг, докато ЦСКА ще бъде в урната не непоставените тимове.

В трети кръг Лудогорец също ще бъде сред непоставените.