0

К апитанът на националния отбор на Корея Хюн-мин Сон помоли феновете да простят на съотборника му Кан-ин Ли. По-рано младият халф на ПСЖ се извини "искрено" за участието си в спречкването между двамата в навечерието на злополучно загубения от Йордания 1/2-финал за Купата на Азия.

Сон игра в този мач с превързани пръсти на дясната ръка, а корейците загубиха с 0:2, което доведе до уволнението на селекционера Юрген Клинсман.

Корейската футболна асоциация по-късно потвърди информацията в британски медии, че Ли демонстративно е станал от масата на вечерята на отбора с някои от по-младите в тима, за да почукат тенис на маса.

Което не се харесало на по-опитните тартори, така се стигнало до сблъсък със Сон, който е гледал на вечерята като на възможност за сплотяване преди мача. 

Нападателят на Тотнъм получи травма на пръстите, докато футболистите бъдат разделени след спречкването.

Полузащитнитък на Пари Сен Жермен Кан-ин Ли получи сериозни критики в Република Корея, където Хюн-мин Сон остава най-популярният местен спортист.

"Кан-ин се извини искрено за своите действия и поднесе извинения на всички играчи в националния отбор, включително и на мен", каза Сон в публикация в социалната мрежа Инстаграм.

"След този инцидент Кан-ин преминава през много труден момент. Моля ви, простете му още веднъж с щедро сърце", добави футболистът на Тотнъм.

Кан-ин Ли обяви също в Инстаграм, че е пътувал до Лондон, за да се извини лично на Сон.

"Този ден направих нещо, което никога не трябва да правя на вечеря на отбора. Връщайки се назад отново, това бе нещо, което никога не трябва да правя. Дълбоко съжалявам. Обещах да показвам по-адекватно отношение към по-старшите футболисти и всички колеги. Бих искал още веднъж да им благодаря, че приеха извинението ми", написа още Ли.

Източник: БТА