0

Ю вентус е последният полуфиналист за Купата на Италия след категорична победа у дома срещу Фрозиноне с 4:0 на четвъртфиналите на турнира. 

С хеттрик за успеха се отличи нападателят на домакините Аркадиуш Милик, а едно попадение добави младата надежда на Юве Кенан Йълдъз. 

На полуфиналите Ювентус ще срещне Лацио, който елиминира Рома, а в другия сблъсък един срещу друг ще се изправят Фиорентина и Аталанта. 

Треньорът Масимилиано Алегри записа мач №400 начело на Ювентус, и неговите възпитаници успяха да го зарадват с убедителна победа. 

Милик откри резултата в 11-а минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Мирети.

В 38-ата минута Милик удвои аванса на Юве след отлична атака и асистенция на Уестън Маккени.

Малко след почивката Милик оформи своя хеттрик с удар отблизо след пас на Локатели.

В 57-а минута полякът прати топката за четвърти път в мрежата, но попадението бе отменено заради засада.

Кенан Йълдъз вкара за крайното 4:0 в 61-а минута, а втора асистенция в мача записа Маккени.

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри отбеляза своя мач номер  400 начело на тима с донякъде символична победа с четворка над Фрозиноне и не пропусна да каже „грацие!“ на своите футболисти.

"Благодаря на момчетата за страхотното представяне, забавляваха се и забавляваха публиката”, каза Макс. „Ръководството на клуба има доверие в мен! Трябва да се фокусираме върху настоящето и близкото бъдеще“, каза треньорът пред Mediaset.  

"Сега предстои прекрасен полуфинал срещу Лацио през април, но преди това трябва да запазим фокуса си върху Серия А.“  
"Имам голяма страст към работата си, забавлявам се страхотно и имах възможността да тренирам истински шампиони в Ювентус от 2010 до 2019 г. 

Върнах се и беше различен подход, но все пак също толкова приятен, така че това са играчи с по-малко опит , но много талант, така че е добре да им помогнем да се адаптират", каза Алегри.

Източник: БТА