0

Д ве родни съдийски бригади получиха назначения за срещи-реванш от третия кръг на третия по престиж турнир на УЕФА – Лигата на конференциите.

Волен Чинков получава втората среща между Пайде Линнамеенсконд (Естония) и шведския Хекен Гьотеборг, която ще се проведе на 13 август от 19,30 часа на стадион "Лилекюла" в Талин.

Негови помощници ще бъдат Дениз Соколов и Мирослав Максимов. Четвърти рефер ще е Християна Гутева и по този начин за първи път българка става част от съдийски екип за мъжки европейски мач. 33-годишното готино блонди от Габрово през май влезе в историята на родния футбол като първата дама, ръководила среща в нашето първенство (Крумовград – Левски 0:1). В Талин за системата за видеоповторения (ВАР) ще отговарят Васимир Ел Хатиб като главен и Станимир Тренчев като негов асистент.

Радослав Гидженов пък e изпратен от УЕФА на мача Бран (Норвегия) – Сейнт Мирън (Шотландия), който ще се играе на 15 август от 20 часа. Негови помощници ще бъдат Георги Тодоров и Петър Митрев, а четвърти съдия е Кристиян Колев. За ВАР ще отговарят Никола Попов и Иво Андреев.