0

С ъдийка прати футболиста Дани Алвес в затвора за сексуално насилие без гаранция, съобщи „Марка“.

Шефът на първоинстанционен съд номер 15 в Барселона е уважил искането на прокуратурата и частното обвинение, повдигнато от тъжителя, и е вкарал голямата звезда на Барса и Бразилия в затвора.

Алвес е обвинен в сексуално насилие над жена в нощен клуб в Барселона в нощта на 30 декември. 

Съдията е уважил искането на прокуратурата и повдигнатото от тъжителя частно обвинение и прати футболиста в затвора. Дани Алвес беше приет този следобед в затвора Brians 1, в Sant Esteve Sesrovires (Барселона),

Каталунската полиция Мосос д'Ескуадра арестува бившия играч на Барселона след като той даде показания в полицейското управление. Бразилецът е обвинен в предполагаемо сексуално посегателство над момиче в нощен клуб Sutton в Барселона и свидетелствал по случая този петък в полицейския участък, след което е вкаран в затвора.

Жертвата заклейми бившия футболист за упражнено сексуално насилие в баня в горепосоченото заведение по време на изминалите коледни празници. Играчът беше осъден на 2 януари и сега е дал показания в полицията.

Дани Алвес отрича обвиненията от самото начало: „Бях там, на това място, с много хора, които се забавляваха. Без да навлизат в пространството на другите. Не знам коя е тази дама."

Съпругата му Хоана Санс застана твърдо до мъжа си. Моделът използва социалните си мрежи, за да подкрепи футболиста, който преживява един от най-лошите моменти в живота си: „Заедно“, публикува тя в профила си в Instagram със снимка на преплетени ръце .

Хоана също благодари както на близките си, така и на анонимни хора, които я подкрепят в толкова деликатен момент като този. „Благодаря ви за толкова много съобщения за подкрепа и изрази на обич. Чувствах се много подкрепена в това черно начало на годината. Ще се върна като птицата Феникс“, добави 29-годишната испанка, родена на Канарските острови (Тенерифе).

 

Дани Алвес напусна Барселона в края на предишния сезон, след като Спортната дирекция реши да не поднови договора му. 

Бразилецът подписа с Пумас и игра на световното първенство с отбора на Бразилия. В заключение той дойде да прекара няколко дни в Барселона, където се случиха събитията, за които е обвинен - че е насилил жена в банята на нощен бар, и които доведоха до влизането му в затвора.

Дани Алвес е сред футболистите с най-много титли в света. С Барселона има 408 мача, 22 гола и 105 асистенции, със Севиля - съответно 236, 15 и 30, в Сао Пауло - 95 мача, 9 гола и 14 голови паса, в ПСЖ - 73 мача, 8 гола и 17 асистенции, в Юве - 33 мача, 6 гола и 7 асистенции.

Вдигал е 2 пъти Копа Америка с националния на Бразилия, 3 пъти Шампионската лига, 3 пъти е бил световен шампион за клубове, 6 пъти е шампион на Испания и 5 пъти носител на Купата на краля на Испания, 2 пъти е печелил Купата на УЕФА със Севиля, 2 пъти е шампион на Франция с ПСЖ, веднъж на Италия с Ювентус, 4 пъти е побеждавал на финала на Суперкупата на УЕФА.