0

И спания спечели с 3:1 като гост срещу Кипър в двубой от квалификациите за Евро 2024. Успехът доближи бившите европейски и световни шампиони до първото място в квалификационна група А.

Селекционерът на испанците Луис де ла Фуенте даде почивка на някои от основните си футболисти, а в петата минута младият Ламин Ямал отблизо се разписа във вратата на домакините.

В 22-ата Микел Оярсабал покачи на 2:0, а Хоселу направи разликата класическа 3:0 шест минути след това.

Пилеас реализира почетния гол в полза на Кипър.  

"Ла фурия" по-рано си осигури класиране за финалите на първенството в Германия и има актив от 18 точки кръг преди края на квалификациите. Кипърците нямат нито една точка след осем изиграни срещи.

В друг мач от групата класиралата се вече на Евро 2024 Шотландия завърши наравно 2:2 при гостуването си срещу Грузия. Лоуранс Шанкланд изравни в третата минута на допълнителното време.

Преди това голямата грузинска звезда Хвича Кварцкелия се разписа на два пъти - в 15-ата и 57-ата минута, между тях Скот Мактомини беше изравнил 1:1 четири минути след почивката.

С 16 точки шотландците са на втора позиция, като вече си бяха гарантирали участие на шампионата в Германия догодина. 

В група F Азербайджан победи с 3:0 пред собствена публика Швеция, като голове на Емин Махмудов и Ренат Дадашов преди почивката дадоха сериозен аванс за домакините.

Бахлул Мустафасада от Азербайджан получи червен картон в 56-ата минута, но Махмудов оформи класическия успех в последните секунди на редовното време.

Швеция и Азербайджан нямаха шансове за участие на Евро 2024, а в другата среща от тази група Австрия се наложи с 2:0 като гост срещу Естония.

Конрад Лаймер и Филип Лайнхарт бяха точни преди почивката, за да осигурят нов успех за австрийците, които също предварително си бяха подпечатали класирането за шампионата в Германия през следващото лято. 

Източник: БТА