0

В Швеция са в сериозно противоречие с използването на ВАР в сравнение с това, което се случва в останалата част на Европа. В страната се проведе среща, която ратифицира решение от такъв мащаб и 18 от 32 отбора се възпротивиха на използването на системата.

Сред тях са силни клубове като Малмьо, Гьотеборг, към които се присъединяват Дегерфорс, Юргорден, Хамарби, Елфсборг, Норкьопкинг, Сириус, Мьолби, Гайс, Йефле, Сундсвал, Хелзингборг, Йонкьопингс Сьодра, Ландскрона, Йоребро и Йоргритe.

Говорителят на асоциацията на привържениците на Швеция изрази радостта си от този начин на мислене, като започна с думите, че страната е „международен пример“.

„Това може да не е последната победа, тъй като битката със сигурност ще се върне. Но тук и сега виждаме това като голяма победа за шведския футбол. Сега се отличаваме от европейския футбол и вярвам, че клуб след клуб в страната ще мисли по-добре сега, когато става въпрос за съпротива срещу ВАР“, подчерта Джон Петерсон, като пожела волята на мнозинството да бъде „уважена от федерацията в страната“.