0

Пол Погба преживя поредица от неприятни моменти в професионален и личен план през 2022 г. и 2023 г., а в период, в който не е активен във футбола заради тежката присъда, наложена от допинг агенцията, французинът отново стана обект на „дело за изнудване“. Френските медии информират, че неговият брат Матиас Погба и още петима ще бъдат изправени пред съда за опит за изнудване за пари от голямата футболна звезда, след като прокуратурата прецени, че има достатъчно доказателства, за да заведе делото.

Опитът за изнудване на милионна сума се състоя между март и юли 2022 г., като през този период Пол Погба веднъж беше отвлечен и в челото му беше насочен пистолет. Самият футболист призна за този неприятен момент и разкри, че негови близки приятели са участвали в организираната банда, която е искала да прибере парите му, или по-скоро 13 милиона евро. Погба разкри, че двама негови приятели от детинство са се опитвали да го изнудват за пари заедно с още няколко маскирани лица, а след това се разбра, че брат му Матиас Погба е част от цялата организация.

В момента Пол изтърпява четиригодишна забрана да практикува футбол заради употреба на допинг, но междувременно ще трябва да се яви в Париж, за да свидетелства по „делото за изнудване“.