0

С ъпругата на Луис ван Гаал призна, че специалистът е плакал, когато е бил уволнен от Манчестър Юнайтед през 2016 година, пише „Дейли Мейл“.

Нидерландецът изведе „червените дяволи” до успех за ФА Къп с 2:1 над Кристъл Палас, но само два дни по-късно бе отстранен от поста си след месеци на спекулации.

В документалния филм, посветен на Ван Гаал, съпругата му Труус споделя, че е започнала да усещала, че дните на специалиста на „Олд Трафорд” са преброени от момента, в който легендата на клуба сър Алекс Фъргюсън е спрял да ги поздравява.

„Знаех, че Луис ще бъде уволнен от Юнайтед. Чувствах го. На „Олд Трафорд” имахме малка зала, в която винаги беше забавно с легендите на Юнайтед Алекс Фъргюсън, Боби Чарлтън. Имахме специална маса с храна и напитки”, спомня си съпругата на Ван Гаал.

„След финала той дойде и каза: „Направихме го!”, а аз споделих: „Луис, всички казват, че си уволнен.” Той толкова се ядоса и каза да престана с всички глупости. По-късно ми се обади и каза: „Здравей, Луис е. Можеш да се прибереш у дома, беше права.” Звучеше съкрушен. Когато се прибрах, го прегърнах и видях, че е плакал. В моите очи също имаше сълзи”, казва още тя във филма.