0

М ениджърът на Манчестър - Ерик тен Хаг, се скъса да четка купения в края на лятното меркато за огромна сума бразилец Каземиро, заковал изравнителното 1:1 с Челси на „Стамфорд Бридж“ вчера.

30-годишният Каземиро, чието пълно име е Карлос Енрике Жозе Франсиско Венансио Каземиро, беше привлечен на "Олд Трафорд" от испанския шампион Реал Мадрид през август срещу над 70 млн. евро, за да внесе разнообразие и най-вече мисъл в средната линия на Юнайтед. 

Халфът, който подсигурява пред отбраната съотборниците си от халфовата линия Фред и Фернандеш, реализира с глава покрай вратаря на лондончани Кепа Арисабалага в четвъртата минута на допълнителното време за 1:1. 

Така той сецна домакините и феновете им, които се бяха наточили за победа след дузпата на друг бразилец, но с италиански паспорт – Жоржиньо.

"Той расте от мач на мач и сега успя да изравни. Дава доста повече увереност на отбора и на него самия. Имаме нужда от удари с глава и това беше наистина страхотен завършек. Виждате колко важен е той. 

Представянето му беше великолепно. Сега вече се адаптира към темпото и интензитета на Висшата лига и от мач на мач ще бъде все по-добър. Убеден съм в това", коментира Тен Хаг пред медиите. 

Той коментира и ситуацията около Кристиано Роналдо, останал извън състава на Юнайтед за гостуването в Западен Лондон. 

"Той може да вкарва голове и е много ценен за нас. Имаме нужда от него, това е ясно и се видя и в този мач. Роналдо може да завършва атаките успешно, това е съвсем очевидно", каза още Тен Хаг и похвали "червените дяволи" за доброто представяне в срещата с Челси.

НОВИЯТ МОТОР НА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД е бразилският халф Каземиро, с него пред защитата "червените дяволи" влязоха в серия от 4 мача без загуба