0

С ъперникът на Ботев в Лигата на конференциите Зрински Мостар понесе сериозен удар преди днешния първи мач между двата тима. Аут от състава е капитанът на тима Неманя Билбия. Той се възстановява от операция и няма да бъде готов за мача, въпреки че пристигна в Пловдив заедно със съотборниците си.

„Треньорският щаб реши да вземе 24 играчи в Пловдив, от които 23 ще участват в мача, като се има предвид, че сред тях е и капитанът Неманя Билбия, който се възстановява от операция на коляното, но все пак искаше да бъде с отбора за третия мач от сезона”, написаха в социалните мрежи от Зрински. 

“Това ще бъде третият ни мач на българска земя в историята - за първи път гостувахме тук през 2013 г., когато играхме срещу същия противник в Бургас (0:2), а пет години по-късно гостувахме на Лудогорец (0:1) в Разград, и двата пъти в квалификациите за Лига Европа”, припомниха от босненския клуб.

“Привлякохме няколко нови играчи това лято, на мястото на напусналите. Но липсата на Неманя Билбия се усеща най-силно – коментира и треньорът на Зрински Марио Иванкович преди отпътуването за Пловдив. - Все още не можем да кажем дали новите играчи ще подсилят тима, това ще се види в следващите мачове. Предстои ни процес на изграждане на почти нов отбор, но началото е добро. Все пак спечелихме един сблъсък в европейските турнири. Надявам се така да продължим.“