0

Н овият технически директор на БФС Георги Иванов-Гонзо ще настоява всички национални отбори да играят с една и съща схема, за да може играчите от юношеските и младежки гарнитури да могат по-лесно да се адаптират при мъжете.

Новият технически директор на БФС Георги Иванов-Гонзо ще настоява всички национални отбори да играят с една и съща схема, за да може играчите от юношеските и младежки гарнитури да могат по-лесно да се адаптират при мъжете.

Преди няколко дни бившият нападател бе назначен от президента Борислав Михайлов, като ще отговаря пряко за работата на „лъвовете“, изземвайки функциите от досегашния титуляр Йордан Лечков.

„Всички мечтаем България да стигне до там, където сме били и преди, сподели Гонзо в първото си интервю като директор в БФС. - Това е много дълъг път и процес, който трябва да се прави крачка по крачка. Ако смятаме, че сега ще започнем да правим нещо и утре ще имаме резултат, то това е една голяма грешка. Това е естествен процес, който трябва да се извърви стъпка по стъпка. В краткосрочен план ще унифицираме всички национални отбори да играят по една и съща система и по един и същи начин, за да може преходът от юноши, младежи и мъже да бъде горе-долу по един и същи начин.

Преходите от 17 към 19, от 19 към 21 да бъдат по-плавни и всички тези футболисти да идват спокойни, когато са повикани за първи път и да знаят какво трябва да правят. Ние трябва да следваме твърдата линия за подмладяване. Имаме добри млади играчи, които тепърва ще се развиват. Трябва да дадем самочувствие на тези играчи, защото при всички положения ще има лъкатушене във формата им“, допълни Гонзо.