0

Г ригор Димитров последва примера на Новак Джокович и посети манастир по време на краткото си завръщане в родината, преди да отпътува за американско-мексиканското си турне. Първата ни ракета си дойде за броени часове, през които успя да се види с родителите си Димитър и Мария и да посети Бачковския манастир.

Григор Димитров последва примера на Новак Джокович и посети манастир по време на краткото си завръщане в родината, преди да отпътува за американско-мексиканското си турне. Първата ни ракета си дойде за броени часове, през които успя да се види с родителите си Димитър и Мария и да посети Бачковския манастир.

По традиция хасковлията се връща у нас след Откритото на Австралия, като при предишните си зимни посещения той отиде в Боянската църква и Рилския манастир. От 6 февруари Димитров ще дебютира на турнира „Далас Оупън“.

"Чудесно е, когато имаш нещо ново пред себе си. Чувствам, че винаги съм имал много добра програма през годините, но сега усещам как искам да опитам нещо ново и различно”, коментира Григор, който след това се връща на позната територия в Акапулко.

Днес пък ще станат ясни финалистите на Australian Open, като двойките са Рафаел Надал – Матео Беретини и Стефанос Циципас – Даниил Медведев. От ATP уточниха, че дори Даниил да стане шампион, той може да измести Новак Джокович от върха на ранглистата най-рано на 21 февруари. Причината е, че заради пандемията през 2021-а Australian Open се проведе през февруари.

Ноле обаче няма да даде първото място без бой, защото готви завръщане на корта в Дубай. Днес той посети литургия в катедралния храм „Св. Сава“ по случай празника на сръбската православна църква. Придружен от майка си Дияна и баща си Сърджан, Новак прие причастие от патриарх Порфирий.

Утре пък носителят на 20 титли от Големия шлем трябва да присъства на церемония в общината в Будва, където ще бъде обявен за почетен гражданин. Корените на звездата са именно от Черна гора.