0

П етър Хубчев е новият треньор на „Берое“, след като през последните два дни той проведе интензивни преговори с новите шефове, които ще поемат управлението на клуба в следващите дни.

Петър Хубчев е новият треньор на „Берое“, след като през последните два дни той проведе интензивни преговори с новите шефове, които ще поемат управлението на клуба в следващите дни.

Хубчев е приел да води "Берое", въпреки тежката финансова ситуация, в която в момента се намира отборът. Спецът ще поеме тима директно от лагера на отбора в Турция през следващата седмица. Старозагорци заминават на 22 януари за подготовката си в южната ни съседка, като дотогава съставът ще бъде воден от помощниците на Хубчев – Левон Апкарян и Армен Амбарцумян.

През последните дни Петър Хубчев е разговарял с някои от футболистите, включително и чуждестранните, за да ги убеди да останат в "Берое" и да приемат намаляването на заплатите си. Спецът води старозагорци в период от 2012 до 2016 година и постигна едни от най-големите успехи в историята, извеждайки отбора до триумф с купата и суперкупата на страната.

Междувременно „Берое“ изигра първата си контрола от предсезонната подготовка, завършвайки 1:1 срещу „Созопол“ в Стара Загора. Преди двубоя „зелените“ се разделиха с досегашния треньор Петър Колев и затова бяха ръководени от спортния директор Ивко Ганчев, Пламен Липенски и Иван Цветанов.