0

О тличната форма на голмайстора на ЦСКА Жорди Кайседо през есенния сезон не остана незабелязана от медиите в Еквадор. В южноамериканската страна искат нападателят да получава повече доверие в националния отбор и дори да стартира като титуляр в предстоящата на 27 януари световна квалификация срещу Бразилия.

Отличната форма на голмайстора на ЦСКА Жорди Кайседо през есенния сезон не остана незабелязана от медиите в Еквадор. В южноамериканската страна искат нападателят да получава повече доверие в националния отбор и дори да стартира като титуляр в предстоящата на 27 януари световна квалификация срещу Бразилия.

Еквадорците отчитат, че българското първенство не е толкова конкурентоспособно, но пък техният сънародник е отбелязал 17 гола в 30 мача от всички турнири. С подобно постижение не може да се похвали нито един от съотборниците му в националния отбор. Местните информационни издания отбелязват също, че нападателят на „червените“ е избран за най-добър чужденец в efbet Лига, което е голямо постижение.

„Изключителен голмайстор! Жорди Кайседо е най-добрият чужденец в българското първенство.

Отдавна ни липсваше толкова добър играч с глава

Кайседо ще ги разпилее“, са част от хвалебствията по адрес на Кайседо.

Въпреки това е малко вероятно селекционерът на Еквадор Густаво Алфаро да заложи на Кайседо като титуляр срещу Винисиус и компания. При всички положения обаче стрелецът има шанс да се появи на терена.

Еквадор е на трето място в световните квалификации и се нуждае от още 6 точки в следващите си четири мача, за да спечели квота за мондиала тази година. Тимът посреща Бразилия в Кито на 27 януари и гостува в Лима на Перу на 2 февруари. Това означава, че Жорди ще пропусне контролите на ЦСКА с австрийския "Хартберг", "Динамо" (Москва), казахстанския "Шахтьор" (Караганди) и "Академия Пандев" от Северна Македония. Проверките са от втория лагер на „армейците“, който е в турския курорт Белек.