0

З наменитият унгарски рефер от близкото минало Виктор Кашай официално бе назначен за председател на Съдийската комисия към Българския футболен съюз. Арбитърът, ръководил финала на Шампионската лига през 2011 г., подписа договор със срок 1,5 години. Кашай ще пребивава в България постоянно, за да може да ръководи пълноценно работата на родните футболни съдии.

Знаменитият унгарски рефер от близкото минало Виктор Кашай официално бе назначен за председател на Съдийската комисия към Българския футболен съюз. Арбитърът, ръководил финала на Шампионската лига през 2011 г., подписа договор със срок 1,5 години. Кашай ще пребивава в България постоянно, за да може да ръководи пълноценно работата на родните футболни съдии.

Договор с БФС подписа и дългогодишният му асистент по футболните терени - Георги Ринк, който ще заеме позицията на заместник-председател на Съдийската комисия.

"Назначението на толкова популярно име е пореден атестат както за реномето на Българския футболен съюз на международната сцена, така и доказателство за амбицията за развитие на българския футбол на всички нива. Сигурен съм, че с авторитета и експертизата си Кашай ще издигне българското съдийство на по-високо ниво“, заяви Борислав Михайлов.

Малко по-късно унгарецът застана пред медиите, за да сподели целите си като шеф на българските съдии.

Кашай бе категоричен, че целта му е да намали до минимум грешките на реферите

"За мен това е голямо предизвикателство, сподели новият шеф на съдиите. - Най-големият проблем в съдийството са грешките. Моята цел е да намаля, доколкото мога, грешките на съдиите. В момента с моите колеги събираме информация за актуалното състояние на българското съдийство. Когато имаме цялостната картина, ще вземем решения как да процедираме с най-належащите проблеми и въпроси. Много съм щастлив, че имаме възможност да използваме системата VAR. Тя помага не само на съдиите, но и на клубовете и техните фенове", допълни Кашай.

Сред поставените от него цели е и България да има съдия на предстоящото през декември световно първенство, като шансовете на Георги Кабаков са съвсем реални.