0

„Левски“ не пусна защитника Хосе Кордоба в националния отбор на Панама за световните квалификации срещу Коста Рика, Ямайка и Мексико.

„Левски“ не пусна защитника Хосе Кордоба в националния отбор на Панама за световните квалификации срещу Коста Рика, Ямайка и Мексико.

Причината е, че от местната федерация не са спазили постановените от ФИФА срокове да пратят повиквателна, съобщава Sportal.bg. Вместо това закъснели с пет дни и последната дума останала за треньора на „сините“ Станимир Стоилов. Той бил категоричен, че при тези условия играчът няма да пътува, а ще продължи подготовката си с „Левски“ в Турция.

Мъри обяснил и на 20-годишния футболист, че след като не е викнат в срок, няма да бъде пуснат, както позволяват правилата на ФИФА. Първо - защото футболистът му е потърсен, след като друг от предвидените играчи на Кристиансен е получил травма, и второ - защото треньорът не иска да се наруши подготовката на Кордоба, а има и проблеми на този пост, тъй като Гьоко Зайков е с травма, а също така е пред напускане на столичани.

На „Герена“ пък вече могат да си отдъхнат, след като уредиха трансфера на младежкия национал на България Филип Кръстев.

Тази вечер той трябва да мине медицински прегледи и утре да се присъедини към отбора.

Юношата на „Славия“ ще играе при „сините“ под наем за шест месеца, като в договора му има опция за още шест. През есента 20-годишният халф беше в нидерланския „Камбуур“. Правата му се държат от „Сити груп“, в която компания влизат няколко отбора, сред които и „Манчестър Сити“.

При „Левски“ се очаква и собственикът Наско Сираков. Той пристига със съпругата си Илиана Раева, като двамата ще изгледат контролата в събота срещу словенския „Марибор“.