0

З ащитникът на Манчестър Сити Бенжамен Менди определено има куп проблеми на главата си. Преди два дни стана ясно, че бранителят е обвинен в още две изнасилвания, съобщава в. „Мач Телеграф“. Така общият брой на провиненията му станаха шест. Между октомври 2020 и август 2021 три различни жени са подали жалби за изнасилване.

Процесът срещу французина е насрочен за 24 януари 2022 година, като до изясняване на ситуацията той е извън състава на Манчестър Сити. Нещо повече – той е в затвора! „Сън“ разкри подробности за това какво очаква Менди зад решетките.

27-годишният Менди е под стража в HMP Altcourse в Ливърпул.

За последната година е имало почти 240 сбивания между арестанти в този затвор, въпреки че те са заключени в килиите си през повечето време от денонощието заради пандемията.

Затворът, в който футболистът е задържан, е пълен с воюващи момчета, които прекарват малкото си свободно време извън килиите в бой.

Защитникът на Манчестър Сити беше задържан под стража и не му беше позволено да се върне в имението си за 5 милиона британски лири в Чешир, след като множеството обвинения за изнасилване излязоха наяве. След като мина делото Категория Б на 1 октомври, той бе транспортиран директно до затвора и ще остане там до догодина, тъй като молбите Менди да бъде пуснат под гаранция не бяха уважени.

Играчът в момента е „настанен“ в крилото за уязвими хора (бел. ред. - VP wing).

Той обаче първоначално е бил щастлив, защото си е мислил, че отива във ВИП крилото (бел ред. - VIP wing), въпреки че такова не съществува. Един от охранителите пък е принуден да седи непрекъснато около Менди и да му „угажда“, или по-точно – да го слуша.

От юли 2020 до юни 2021 в този затвор е имало 338 сбивания и 35 инцидента, които включват използване на оръжия. 53 от тези мелета са приключили с полицейски доклади, които са добавили до 10 месеца към присъдите на участващите. Най-честото оръжие, което се използва при мелетата, е ножче за бръснене, което най-често е скрито в четка за зъби. Простите сметки показват, че това са 29 сбивания в месеца или горе-долу по едно на ден.

През отчетния период средното население на затвора е 1113. Освен това затворът съобщи, че има проблем със злоупотребата с наркотици - като обемът на незаконните вещества, внасяни в Altcourse, остава постоянен въпреки липсата на социални посещения и ограничения достъп до площадките за упражнения. Но затворниците не се тестват за наркотици по време на пандемията.

Напоследък в затвора има и много чужденци и английският език е рядко срещан. Самите арестанти трудно се разбират помежду си с думи и това допълнително допринася за сбиванията.

Все още Бенжамен няма професия в затвора, тъй като не е 100% сигурно, че той ще остане там. Но според запознати защитникът ще чисти подовете.