О ще две изнасилвания бяха добавени към обвинението на футболиста на „Манчестър Сити“ и френския национален тим Бенджамен Менди, съобщи „Сън“.
Той вече има в досието си 4 обвинения за изнасилване на 4 малолетни (под 16 г.), извършени между октомври 2020 и август 2021 г.

Така струващият 52 милиона паунда френски национал  е изправен пред шест обвинения за изнасилване и едно за сексуално насилие. 


Вторият мъж, Луис Саха Матури, на 40 години, също получи две допълнителни обвинения за изнасилване и едно за сексуално насилие. Матури, която е родом от Сиера Леоне, беше арестувана миналия месец.
И двамата ще се явят в магистратския съд в Стокпорт на 17 ноември.

Менди беше арестуван, след като 17-годишно момиче го обвини, че е била сексуално малтретирана в неговото имение за 5 милиона паунда този август. По време на явяване в съда на 27 август Менди беше обвинен в изнасилване на тийнейджърка по време на парти в дома му, като предполагаемото престъпление е извършено, докато Менди вече е бил под гаранция.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Benjamin Mendy (@benmendyyy)


Първоначално на играча бе наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". През октомври му бе отказана гаранция, за която той внесе трета молба.
Ман Сити отстрани левия бек от състава си през август в очакване на разследването. И сега той липсва в официалния онлайн магазин на клуба, като феновете не могат да си купят фланелки с неговото име и номер на гърба.
Дори не е възможно да се търси "Mendy" в лентата за търсене, нито потребителите могат да разглеждат продуктите на Mendy под опцията "пазаруване по играч".
Той обаче остава в списъка на отбора с пълна биография, описваща кариерата му.

Бенджамен Менди се присъедини към Сити през 2017 г. от Монако и започна да печели около £100 000 на седмица.
Откакто се присъедини към сините от Манчестър, той спечели Висшата лига три пъти, две Купата на лигата и Community Shield, въпреки че е изиграл само 50 мача за клуба.