0

О громен спортен комплекс ще строи Министерството на младежта и спорта в Плевен, стана ясно след среща на министър Радостин Василев и кмета на общината Георг Спартански. Съоръжението трябва да бъде изградено на мястото на разрушената колописта, а средствата ще бъдат осигурени от държавата.

Огромен спортен комплекс ще строи Министерството на младежта и спорта в Плевен, стана ясно след среща на министър Радостин Василев и кмета на общината Георг Спартански. Съоръжението трябва да бъде изградено на мястото на разрушената колописта, а средствата ще бъдат осигурени от държавата.

Голямата зала трябва да е за няколко вида спорт - баскетбол, волейбол, футбол, хандбал, художествена гимнастика и др., както и да разполага със закрита лекоатлетическа писта. Предвиждат се и по-малки помещения за тренировки по бокс, борба, вдигане на тежести, бойни спортове и др.

Планира се  да бъде изграден и закрит плувен басейн с олимпийски размери, който ще покрива всички стандарти на Международната федерация по плуване, както и хотелска част към комплекса.

Бе обсъдена и възможността съоръженията да могат да бъдат използвани свободно както за професионален, така и за масов спорт по определен график.  

Предприетите действия по изграждането на нова многофункционална спортна зала в Плевен са част от заложената в коалиционното споразумение политика за построяването на енергийно ефективни спортни центрове в четирите региона на страната, отговарящи на международните спортно-технически нормативи.