0

С поровете около съдийските решения и евентуалните пропуски на ВАР по време на вчерашния финал на световното първенство в Катар продължават.

След като се изказаха доста мнения относно първата дузпа на Аржентина, феновете започнаха да забелязват и някои подробности, които убягнаха по време на самия мач. Вече обърнахме внимание на обявената от "Екип" теза, че вторият гол на Лионел Меси е трябвало да бъде отменен заради това, че миг преди топката да премине голлинията е имало 13 играчи на „албиселесте“ на терена. В отговор на това обаче феновете на Аржентина също откриха нарушение, заради което е трябвало да бъде анулирана втората дузпа на Франция, с която Килиан Мбапе направи резултата 3:3.

В 117-ата минута Коман центрира от ъглов удар, след което двама играчи на „петлите“ скочиха за топката и след рикошет тя стигна до Мбапе. Ударът на нападателя срещна ръката на Монтиел и Шимон Марчиняк правилно посочи бялата точка. Появиха се обаче клипове, които показват, че Упамекано играе с ръка преди топката да стигне до Мбапе. Тази ситуация предхожда ситуацията за дузпата, така че според аржентинските фенове решението за 11-метров наказателен удар е трябвало да бъде анулирано.