0

М нителният селекционер на Франция Дидие Дешан измърмори недоволно, че някои французи не искат победа на „петлите“ над Аржентина утре, без да споменава имена. Един от съгражданите му, които искат Лео Меси да спечели световната титла, е не някой друг, а световният шампион от 1998 г. Давид Трезеге. Роден в Руан в семейството на аржентинеца с френски произход Хорхе Трезеге, също футболист, и аржентинката Беатрис, той започва във футбола от школата на аржентинския Платенсе.

Трезеге бе сред голмайсторите за първата световна титла на французите, в чийто състав един от тарторите беше именно Дешан.

Трезеге призна, че сърцето му е разделено, тъй като той има и аржентинска кръв, като призна пред TyC Sports, че би искал Меси да вдигне трофея

„Много ми е трудно в личен план, много емоционално. Нещо, което не ми се искаше, но все пак това трябва да е празник и да стане страхотен финал“, каза Трезеге.

„Меси кара хората да мечтаят, което не отнема амбицията на Франция да иска да запази титлата. Но непрекъснато го повтарям, знаейки, че  това ще бъде последното му световно първенство - Лео заслужава да бъде шампион!“

На домашния мондиал през 1998 г. Трезеге игра в 6 мача, но селекционерът Жаке не го пусна в най-важния – финала срещу Бразилия, спечелен с 3:0.

„Лео е в края на кариерата си, Мбапе току-що започна и ще постави всякакви рекорди - тук разликата е във възрастта. Заедно в ПСЖ те са перфектната комбинация, но Аржентина играе за Меси, всичко минава през него“, анализира Трезеге, който в неделя вечерта ще бъде едновременно щастлив и тъжен човек, тъй като сърцето му е разделено между двата отбора на финала.