0

Ю сеф Ен-Несири е герой на страната си, а и цял континент – Африка. Голът му срещу Португалия направи Мароко първият африкански полуфиналист в историята на световно първенство. Диого Коща закъсня закъса и нападателят на Севиля се издигна в небето на Доха, за да вкара гол с глава, изпреварвайки вратаря.

Скокът на Ен-Несири беше исторически във всяко отношение. Мароканецът се извиси на 2,78 метра височина, според beIN SPORTS, посочен в неговия Twitter акаунт. 

Така нападателят на Севиля подобри предишния рекорд, поставен от Кристиано Роналдо в мач на Юве срещу Сампдория в Серия А: малко над 2,5 метра.

"Всички сме щастливи. Много се радвам за победата, благодаря на моите съотборници и феновете. След като се провалих през 2018 г., казах на моите съотборници, че ще спечелим срещу Испания и Португалия", каза нападателят след мача.

Ен-Несири, който прави не особено забележителен сезон със Севиля, има два гола на това Световно първенство, последният от които е най-важният в историята на страната му.

Той гарантира на Мароко още два мача в Катар - полуфинал и финал, или мач за 3-то място, при загуба от Франция в сряда.