0

С едемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън разкри, че през по-голямата част от живота си се е борил с проблеми с психичното си здраве поради тормоз в училище и напрежението от състезанията.

39-годишният англичанин каза, че е страдал от депресия през тийнеджърството си, а освен това е преживял и расистки тормоз в родния си град Стивънидж.

"Когато бях на 20, имах някои наистина трудни моменти. Искам да кажа, че се борих с психичното си здраве през целия си живот. Имах депресия. От много ранна възраст, когато бях на около 13. Мисля, че това беше натискът от състезанията и трудностите в училище. Тормозът. Нямах с кого да говоря", каза Хамилтън пред „Сънди Таймс”.

Към момента той шести във временното класиране на пилотите след 2 победи през сезона, а в края на кампанията ще премине във Ферари след 12 години за Мерцедес.

Запитан дали някога е посещавал терапевт, Хамилтън отговори: „Говорих с една жена преди време, но това не беше особено полезно. Бих искал да намеря някого днес."