0

С обствениците на Локомотив Пловдив са направили за момента неуспешен опит да придобият словенския клуб Горица, съобщава в серия публикации вестник ekipa24.si.

Обяснява се, че на върха на корпорацията, която притежава пловдивските „железничари“ е Адам Сотков, а футболните дела се движат от бившия съдия Таско Тасков.

В разговор с друга словенска медия – Sportklub, първият човек на Горица Урош Блажица потвърдил, че търси инвеститори, които биха били готови да инвестират пари във финансово слабия словенски тим.

Той подчертал, че би искал да вдигне бюджета на клуба до 1,5 до 2 милиона евро. Българската компания е предложиха на горичани точно това. Според източник на словенското издание, българите са предложили да инвестират около половин милион евро в клуба до края на този сезон, да привлекат някои необходими подкрепления, за да оцелеят в елита на страната. А като следващ етап да вложат още от 1,5 до 2 милиона евро през следващите два сезона.

На по-късен етап обаче в ekipa24.si се казва, че спирането на комуникацията от страна на Горица не е прищявка на президента на клуба, а защото не само българската корпорация е единствен кандидат. Той твърди, че офертите към клуба са общо седем и ще се избере най-доброто предложение.

Съобщава се, че Валери Божинов също е включен в проекта. Не е ясно каква позиция е планирана за него, но той посещава курсове за спортен директор в италианската спортна школа Коверчано. А също така е представен като бивш футболист на Ювентус и Манчестър Сити.

Българите дори подкрепили думите си с банкова гаранция, а в разговорите си с Блажица обяснили, че искат да издигнат нивото на местната школа и да налагат възможно най-много местни млади надежди.

Горица е на 8-о място в класирането след изиграни 20 мача през есенния полусезон, като са събрали 13 точки. Толкова има предпоследният Радомле, а с 1 по-малко е Табор Сежана, който е на дъното на таблицата.