0

К акво обединява имена като Герд Мюлер, Мишел Платини, Марко ван Бастен, Алън Шиърър и Кристиано Роналдо? Всички те са страхотни нападатели, а освен това са ставали голмайстори на европейско първенство. Роналдо дори го е правил два пъти, като и при двата си поделя приза с други футболисти. Знаем, че по отношение на отбелязани попадения,  португалецът е в своя собствена орбита, а това важи в пълна степен и за еврофинали. Кристиано е на върха във вечната ранглиста при реализаторите с 14 гола, но нито един от тях не е на Евро 2024.

За първи път в своята кариера №7 не успя да вкара в груповата фаза на европейско. Той пропусна да направи това, макар че има най-много удари от играчите на турнира – 12, от които пет са в очертанията на вратата. Неслучайно нападателят се ядоса и изрита бутилка с вода, когато Роберто Мартинес го смени през второто полувреме при загубата от Грузия (0:2). 

За успокоение на Роналдо, неговите колеги на европейското не се справят много по-добре от него. Показателно за това е, че неизвестният преди турнира грузинец от Метц Жорж Микаутадзе е лидер при стрелците с 3 гола (два от които от дузпи).

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX