0

З вездата на Атланта Юнайтед Тиаго Алмада бе повикан в последния момент в тима на Аржентина за Световното първенство в Катар, тъй като трябваше да замести отпаднали от състава заради контузии, съобщи агенция ДПА.

Включването на Алмада бе потвърдено часове, след като нападателят на Интер Хоакин Кореа трябваше да се откаже заради проблем с коляното, получен по време на победата над Обединените Арабски Емирства с 5:0 в контрола, играна в сряда.

21-годишният халф направи дебюта си за националния отбор едва през септември, при победата в приятелски мач срещу Хондурас, а сега има шанса да се присъедини към Лионел Меси и компания, които ще се опитат да спечелят световната титла за първи път от 1986 година.

Алмада премина в Атланта през февруали от Велес Сарсфилд срещу 16 милиона долара и има участие в 18 гола на тима в Мейджър Сокър Лигата - 6 гола и 12 асистенции.

Съобщението дойде бързо, след като бе потвърдено, че нападателят на Атлетико Мадрид Анхел Кореа е извикан, за да замени Николас Гонсалес, който също бе принуден да се откаже заради травма.

Кампанията на Аржентина на Мондиала започва с мач срещу Саудитска Арабия във вторник, а след това тимът ще играе още срещу Мексико и Полша в Група "C".