0

А ржентинската звезда Лионел Меси ще спечели „Златната топка“ за осми път в кариерата си. 36-годишната аржентинска футболна звезда е бил уведомен за това вчера от сп. „Франс футбол“, което връчва най-голямата индивидуална награда в най-популярния спорт.
 Бомбастичната новина беше разкрита от близкия семеен приятел на Меси - Алесандро Досети, който от години е част от антуража на нападателя и дори в последните месеци живее в Маями, за да е близо до аржентинеца.
 „Официално! Лео печели „Златната топка“ за 2023 г. Осмата „Златна топка“ със сигурност е негово притежание. Днес му съобщиха новината“, написа Досети в стори, публикувано на профила му в Инстаграм.


 Още в началото на септември „Франс футбол“ обяви имената на 30-те номинирани за „Златната топка“. Официалната церемония за връчване на наградата ще се проведе на 30 октомври в „Театър дю Шатле“ в Париж.
Осмата награда „Златна топка“ за Меси ще бъде признание за спечелената от него световна титла от Мондиал 2022. Тогава той беше обявен и за най-добър играч на шампионата, пише Гонг.бг.