0

Ф ИФА ще предприеме "нужните действия", за да се справи с нарушенията на протокола на Световното първенство от страна на известен готвач, който държеше златния трофей на терена, съобщиха от Световната футболна централа.

Главният готвач, който е известен като Солт Бае и е виждан редовно заедно с президента на ФИФА Джани Инфантино, се смеси с играчите на Аржентина и позира за снимки след победата им над Франция на финала на Мондиал 2022 в неделя в Катар. Турчинът, зализан и с малка опашка, бе сниман десетки пъти, докато се усукваше около шампионите и най-вече край златната купа. Снимките си той използва за реклама на свое заведение в емирството.

ФИФА описва трофея като "безценна икона", която "може да бъде докосната и държана само от много подбрана група хора, която включва бивши шампиони от Световно първенство по футбол и държавни глави".

"След проверка ФИФА ще установи как определени лица са получили неправомерен достъп до терена след церемонията по закриването на стадион "Лусаил" на 18 декември. Ще бъдат предприети съответните действия", се казва в изявление на централата.

Главният готвач, чието истинско име е Нусрет Гьокче, има ресторант в Доха. Турчинът беше редовен гост на ФИФА и имаше достъп до ВИП зоната по време на Световното първенство. Той редовно публикува снимки и видеоклипове в социалните мрежи.

След победата на Аржентина след изпълнение на дузпи срещу Франция на финала, той беше заснет да хваща ръката на капитана на световните шампиони Лионел Меси на терена, за да привлече вниманието му. Аржентинската футболна звезда изглеждаше раздразнен във въпросния клип, но по-късно позира за снимка, която гелосаният нахалник публикува в Инстаграм.

Съвсем различен бе Лео, когато при него връхлетя любимата му готвачка от националния отбор, която той силно и топло прегърна с широка усмивка на терена.

 

Източник: БТА