0

О свен т. Нар. „камилски вирус“, който свали досега трима френски национали, в лагера на „петлите“ расте напрежението и заради евентуалното идване на „Златната топка“ Карим Бензема, пише „Екип“.

От Реал Мадрид обявиха, че са разрешили на нападателя си да пътува до Катар за финала. Той не е изваден официално от отбора на Франция, така че в неделя му се полага и медал – златен или сребърен.

Дидие Дешан обаче се моли Бензема да не идва. Според „Екип“ отношенията между двамата са ледени. 54-годишният селекционер не може да прости на Карим, че не му благодари в официалната реч при получаването на „Златната топка“.

Затова и Дешан скръцна със зъби пред журналистите, когато му зададоха въпрос дали Бензема ще бъде на финала в неделя. „Не искам да отговарям на това. Следващ въпрос", откровен бе Дешан в сряда с демонстративна ледена ирония за нападателя на Реал Мадрид.

Отношенията никога не са били идеални с Бензема и в съблекалнята на френския отбор, която въобще не се трогна, даже обратното, от отсъствието и контузията на настоящия носител на „Златната топка“. 

Междувременно самият Бензема все още не е потвърдил присъствието си на финала в неделя, като несигурността и коментарите увеличават напрежението.

Други, като Пол Погба или Нкунку, планират да отидат на стадион "Лусаил", за да подкрепят френския отбор. Карим тренира в Мадрид, напълно възстановен от контузията на квадрицепса, която получи точно преди началото на световното първенство. Остават два дни до финала между Аржентина и Франция и никой не смее да каже, че Бензема няма да е в Катар.