0

Г олът на Лионел Меси за 3:2 във финала срещу Франция е трябвало да бъде отменен! От френската библия „Екип“ пуснаха снимки, на които се вижда как преди Лео да отбележи втория си гол в мача, на терена са влезли двама от резервните футболисти на „гаучосите“.

Според действащата наредба това е забранено. Правило 3, параграф 9 от футболните закони гласи: „Ако, след отбелязване на гол, съдията разбере, преди играта да бъде подновена, че друго лице е било на игралното поле по време на отбелязване на гола: съдията трябва да отмени гола. Ако допълнителното лице е: играч, резерва, заменен играч, изгонен играч или длъжностно лице на отбора, отбелязал гола; играта трябва да бъде подновена с пряк свободен удар от мястото, където е бил допълнителният човек“, гласи регламентът.

„Минута 108' от мача, след комбинация между Енцо Фернандес и Лео Меси, Лаутаро Мартинес нанася силен удар от много близо. Юго Лорис изби топката назад, която се върна в краката на Лео. Меси от воле направи 3:2 за Аржентина, въпреки късния опит за спасяване на Жул Кунде. Докато Меси отбива от воле спасяването на Юго Лорис, някои емоционално заредени аржентински резерви вече са на терена, готови да празнуват. Което е строго забранено”, посочва „Екип“.