0

С пят ли спортистите спокойно преди решителен мач или старт, това знаят само тези, с които те споделят стаята си вечерта. Аржентинска медия гръмна с новина с кого в една тая ще спи капитанът на „гаучосите“ Лео Меси в събота срещу неделя, когато е финалът на световното срещу Франция.

Без съмнение това ще е последен шанс на 7-кратния носител на „Златната топка“ да вдигне единствения липсващ в кариерата му голям трофей – световната купа.

Поради тази причина той иска до него да са най-близките му хора. Един от тях е отказалият се от футбола бивш аржентински национал Серхио „Кун“ Агуеро, който, според информация на TyC Sports, ще преспи вечерта преди финала в стаята на Меси.

Двамата са големи приятели. Исторически те винаги са споделяли една стая на лагерите на „небесносините“. И сега ще го направят отново, въпреки, че Кун, вече футболен „пенсионер“, не е в състава за националния отбор. 

За последно Агуеро игра за Аржентина на Копа Америка в Бразилия през 2019 г. Той окачи обувките си преди почти година, след като му бе открит сърдечен проблем. Въпреки това той продължава да „бъде“ един от групата на „гаучосите“.

Всъщност в четвъртък Кун можеше да бъде видян да носи тренировъчно облекло за отбора на Аржентина с играчите. Той не тренираше с тях, но ги придружаваше и играеше с топката.

Тази вечер Меси и Кун ще си припомнят миналите времена. Точно преди няколко години Агуеро си спомни някои от случките, когато са споделяли една стая. 

Телевизията заема важно място в тях. "Гледаме телевизия, а той (Меси) се обръща и заспива. И аз понякога заспивам с него, с пуснат телевизор. И на другия ден той ми натяква, че винаги оставям телевизора включен...", разказа Кун с усмивка.