0

Б разилия изригна с истински голов карнавал в Доха, като измете Южна Корея с 4:1 и стигна с лекота до 1/4-финалите.

Мегазвездата на „селесао“ Неймар се завърна в титулярния състав след травмата в глезена с нова прическа и гол. Той докара в Доха личния си фризьор от Париж. Причината бе типично за него суеверие, тъй като в предишния мач срещу Южна Корея вкара 2 гола за победата с 5:1 с изрусена коса и тази вечер се появи като блондин на стадион „974“. 

Бразилия не срещна проблеми и реши всичко още преди да е изтекъл и четвърт час. В 7-ата минута Винисиус Джуниър откри с елегантен удар, след като бе оставен непокрит при центриране на Рафиня от десния фланг.

В 11-ата минута Ричарлисон спечели дузпа, след като изпревари за топката У-Йон Чун. Зад бялата точка застана Неймар, който донякъде арогантно вкара за 2:0. 

След това дойде и най-доброто положение на Южна Корея преди почивката, но Алисон Бекер феноменално спаси удар на Хванг.

В 29-ата минута дойде и момент за магия от Ричарлисон, който игра 3 пъти с глава пред погледа на играч на Южна Корея, преди да направи двойно с Каземиро и хладнокръвно да вкара третия си гол на световното. Разбира се, футболистът изрази радостта си с танца на гълъба, като в него включи дори и селекционера Тите.

В 36-ата минута Бразилия вкара четвърти гол след нова блестяща атака, при която Винисиус Жуниор прати топката към Лукас Пакета, който с удар от въздуха не остави шанс на вратаря Ким Сун-Кю.

След почивката първото положение за гол се откри пред капитана на Южна Корея Хюн Мин Сон, но техничният му удар бе изваден някак от Алисон.

След това се заредиха пропуски през вратата на азиатци, като при тях се „отличи“ най-вече Рафиня.

В 77-ата минита Южна Корея стигна до почетен гол чрез влезлия като резерва Паик, като това се оказа и последният гол в мача.

Така на 1/4-финалите Бразилия ще се изправи срещу Хърватия, като определено влиза в мача като супер фаворит.

След последния съдийски сигнал пък футболистите на „селесао“ разпънаха плакат в подкрепа на Пеле, който преди мача ги надъха от болницата. Небостъргачите в Доха пък отново грейнаха с лика на бразилската легенда, който се бори за живота си.

Сградите в Доха отново грейнаха с образите на Пеле.

 Сградите в Доха отново грейнаха с образите на Пеле.