0

К орейската попсензация Джънкук е сред изпълнителите, които ще вземат участие в откриването на световното първенство по футбол, пише Ройтерс, цитирана от БТА. 

Церемонията ще се проведе на 20 ноември преди първия мач от шампионата между домакина Катар и Еквадор.

Спектакълът е с начало 16 часа (българско време) на стадион Ал Байт с капацитет 60 000, разположен на 40 км северно от Доха.

ФИФА все още не е обявила пълния списък на изпълнителите за церемонията по откриването, но от южнокорейската група BTS съобщиха, че един от седемте членове на момчешката банда – Джънкук, ще свири на церемонията. Други имена, за които се съобщава, че ще участват в спектакъла, включват Black Eyed Peas, Роби Уилямс, пише The Telegraph.

Сред споменаваните имена е и Шакира, но според испанската преса в последния момент колумбийската попдива, която изпя официалната песен на световното първенство през 2010 година, е отклонила поканата.

Британската певица Дуа Липа отрече информацията, че е сред планираните изпълнители на церемонията. Певецът Род Стюарт каза пред The Times, че е отхвърлил оферта от "над 1 милион долара" за концерт в Катар.