0

К азва се Ейгон Оливер, но от няколко години е по-известен като двойника на Неймар. С външен вид, абсолютно същия като този на бразилеца, тези дни в Доха той прави революция поради броя на снимките, които феновете искат от него. Ейгон Оливер нарича себе си „Sosia do Neymar“.

„Всичко започна преди 11 години. Тогава станах двойник на Неймар. Това се случи в една реклама. Интернет успехът дойде преди две години. Сякаш тогава всичко гръмна“, разкрива той. „Преди това правех детски партита, рождени дни, ВИП партита... малки неща. А след рекламата с Неймар, дойдоха много марки, които искаха да рекламират с мен. Отидох в Париж да записвам с Неймар, а сега съм тук в Доха, за да рекламирам различни неща“, казва Оливер.

„Преди бях сервитьор в ресторант в Сао Пауло и много фенове на Сантос го посещаваха. Не знаех кой е Неймар. И те започнаха да ме молят за снимки. „Снимай се с мен, снимай се с мен. „А аз се чудех  кой е Неймар? Най-странното нещо, което ми се случи, беше тук, в Доха. Това надмина всяка история. Беше лудост. Отидохме да пазаруваме, трябваше да затворят магазин заради нас, защото всички искаха да се снимат с мен. Когато сме на стадиона някои футболисти казват: „Какво прави той тук?“ Снимах се с хората, мислейки, че е Неймар (смее се)“, казва той пред „Марка“.

Култов беше и случаят на мача със Сърбия. „Никога не съм се представял за Неймар, за бога. Бях на стадиона като всеки друг човек. Стюардите ме помислиха за Неймар. Обясних им, че не съм него, а те продължаваха да мислят, че е Ней. Тогава дойде охраната и ме заведе на терена“, добавя Оливер.

„Обичам да съм Неймар. Все още мога да балансирам личния си живот, когато представлявам само Неймар. Много хора обичат Неймар. Искат той да бъде на техните ВИП партита, но той е много скъп. Аз съм по-евтин (смее се)“, казва той.

За да се превъплати в Неймар Ейгон Оливер има свой екип фризьори, гримьори и гардеробиер в Доха. Иначе е ясно, че двойникът има татуировки като на оригинала, което още повече засилва ефекта.