0

Е динственият българин в тенис елита Григор Димитров започва 14-ата си кампания си на “Ролан Гарос” от около 14:00 часа днес срещу американеца Александър Ковачевич. Двубоят е втори в програмата на корт номер 14 и преди него трябва да приключи битката от женската схема между Даяна Ястремска и подвизаващата се с “уайлд кард” Айла Томлянович.

Григор е десети поставен при мъжете заради завръщането си по-рано през годината в топ 10 на световната ранглиста, но представянето му на клей през 2024-та не е толкова блестящо, колкото в предишните турнири на твърди кортове. Българинът загуби от Якуб Менсик в първия кръг в Мадрид, а в Монте Карло и Рим стигна до осминафиналите, където отстъпи в трисетови и близо тричасови мачове съответно от Холгер Руне и Тейлър Фриц.

Всеизвестно е, че “Ролан Гарос” не е любимият турнир от “Големия шлем” на Гришо, който в предишните си 13 участия така и не успя да стигне до четвъртфинал, но пък има две класирания за т.нар. втора седмица на надпреварата през 2020 и 2023 година. Миналият сезон той беше спрян на осминафиналите от Александър Зверев.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX