0

И спанският тийнейджър Карлос Алкарас продължава да впечатлява с представянето си. 18-годишният тенисист се класира на финала на турнира от сериите „Мастърс“ в Маями след победа със 7:6 (5), 7:6 (2) срещу миналогодишния шампион Хуберт Хуркач. Алкарас стана вторият най-млад финалист в историята на турнира след сънародника си Рафаел Надал, който загуби финала през 2005 от Роджър Федерер. Испанецът ще се опита да стане най-младият шампион в турнира и третият най-млад тенисист с титла на ниво „Мастърс“ след Майкъл Ченг (1990, Торонто) и Надал (2005, Монте Карло). Алкарас ще се опита да стане и първият испански шампион в Маями. До момента испански тенисисти са играли финал в турнира общо 8 пъти, но нямат нито един спечелен мач. Пет от загубите са на Надал.

Алкарас отново впечатли с изявите си. При 3:5 в тайбрека в първия сет, той направи серия от 4 поредни точки, за да спечели. Във втория сет той спаси две точки за пробив при 5:5. До момента в турнира Алкарас е спасил 15 от общо 17 брейкбола в мачовете си.

„Имам много емоции в момента. Това е нещо, за което мечтаеш като дете“, заяви Алкарас.

На финала той ще срещне Каспер Рууд (Нор), който победи с 6:4, 6:1 Франсиско Серундоло (Арж). Рууд стана първият норвежец с финал в Маями. 

„Беше много тежък мач, въпреки че резултатът показва победа в два сета. Условията бяха брутални, беше много, много влажно“, коментира Рууд.