0

Л еБрон Джеймс стана първият играч в историята на НБА, който достигна до 40 000 точки. 39-годишната суперзвезда вкара девет точки срещу защитаващия титлата си Денвър, за да постигне впечатляващото постижение. "Това е огромно, огромно доказателство за цялата работа, която е положил през всичките тези години, за това колко добре се грижи за себе си, за начина, по който играе на високо ниво", каза треньорът на Лейкърс Дарвин Хам за Джеймс.

След като вкара пет точки през първата четвърт, Джеймс вкара забивка 14 секунди след началото на втората четвърт, за да се доближи на две точки от важното постижение, след което пропусна свободен удар, а при следващото владеене на Лейкърс пропусна стрелба за 3 точки. Джеймс вкара историческия кош 10:39 минути преди края на втората четвърт, вкарвайки от лявата страна на коша. След като вкара коша, публиката аплодира Джеймс със ставане на крака. Топката, която Джеймс използва, за да вкара важния кош, беше извадена от играта.

В очакване на достигането на важния етап Джеймс заяви, че той няма да се нареди сред най-великите му постижения, но границата от 40 000 точки е значима. "Никой не го е правил. И да съм в тази позиция в този момент от кариерата ми, мисля, че е доста готино", каза Джеймс.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX