0

А лександър Донски се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис за мъже от сериите "Фючърс" на Световната федерация ITF в Созопол. Четирима българи обаче отпаднаха на сингъл – Радулов, Нестеров, Милен и Донев.

Донски надделя над водача в схемата Богдан Бобров (Русия) с 6:3, 7:6(2). Той не допусна пробив и спечели след 95 минути игра на твърдите кортове в комплекса "Санта Марина".

Следващият съперник на българина ще бъде Олаф Печковски (Полша), който отстрани във втория кръг държавния шампион на открито за този сезон Илиян Радулов с 6:2, 6:2. 

За 17-годишния Радулов това беше дебют в основната схема на състезание от сериите "Фючърс". 
 
Националът Пьотр Нестеров отпадна след 6:7(2), 4:6 от третия поставен Владислав Орлов (Украйна). 

Българинът пропиля на три пъти пробив аванс в първия сет, включително когато сервираше за успеха в него при 6:5 гейма. Във втората част Орлов поведе с 5:2 и не допусна да бъде застигнат.

Участващият с "уайлд кард" Янаки Милев беше елиминиран от номер 8 Николае Фрунза (Румъния) с 3:6, 4:6. 18-годишният българин проби за 3:2 в първия сет, но след това Фрунза взе осем от следващите десет гейма по пътя си към обрата.
 
Друг представител на домакините Габриел Донев загуби във втория кръг от петия поставен Роберт Стромбакс (Германия) с 5:7, 2:6.

Донев и Симон Антони Иванов, поставени под номер 3, достигнаха полуфиналите на двойки след успех над Габриеле Могини (Швейцария) и Пиетро Скиавети (Италия) със 7:5, 6:3. 

За място на финала те ще играят срещу сънародниците си Милев и Нестеров, които се справиха с вторите в схемата Михал Микула и Ян Войцик (Полша) със 7:6(4), 3:6, 10-8.