0

А нди Мъри се класира за четвъртфинал на турнира по тенис в Нюпорт (САЩ) с награден фонд 594 хиляди долара, след като преодоля Макс Пърсел (Австралия) с 4:6, 6:2, 6:1 за 2 часа и 23 минути. Срещата противопостави двама шампиони на Уимбълдън, след като Пърсел спечели на двойки преди няколко дни заедно с Матю Ебдън.

Австралиецът предприе тактика, която се оказа неприятна за Мъри и поведе с 5:1. Но опитният шотландец постепенно намери вариант най-вече с вдигане на темпото в мача, изравни сетовете и след това завърши обрата.

"Той има различен стил на игра в сравнение с много играчи в Тура. Без никакво съмнение ще го нарека нестандартен. Използваше слайсове в двете страни, което е странно. Отне ми известно време, за да свикна с този начин на игра. След това намерих ритъма и от средата на втория сет диктувах темпото. Намерих начин и да го „разхождам“ малко повече из корта – нещо, което със сигурност не правех в първата част от мача, заяви Анди Мъри.

Поставен като номер 6 в схемата на турнира, Мъри ще се изправи в следващия кръг срещу Александър Бублик (Казахстан), който на последния Уимбълдън стигна до трети кръг. Сега казахстанецът се наложи с 6:3, 3:6, 6:2 над Джак Сок (САЩ).

Стив Джонсън (САЩ) се възползва от отказването на Иржи Весели и също отива в следващия етап, където ще срещне Максим Креси, победил Майкъл Крюгер (САЩ) с 6:3, 6:4.