0

А ржентинецът Франсиско Черундоло се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис, след като записа една от най-големите победи в кариерата си.

24-годишният Черундоло спечели с 3:6, 6:3, 6:4, 7:5 срещу осмия в световната ранглиста Тейлър Фриц от САЩ и за пръв път в кариерата си ще играе на осминафиналите на турнир от Големия шлем.

За място на четвъртфиналите Черундоло ще играе с номер 6 в схемата Холгер Руне от Дания, който по-рано днес победи аржентинския квалификант Дженаро Алберто Оливиери с 6:3, 6:1, 6:3 за точно два часа игра.

Финалистът от предходното издание на Ролан Гарос - Каспер Рууд, също стигна четвъртия кръг на турнира.

Норвежецът, който е поставен под номер 4 в основната схема, преодоля първата ракета на Китай Чжъчжън Чжан с 4:6, 6:4, 6:1, 6:4.

За място на четвъртфиналите Рууд ще играе с чилиеца Николас Хари, който се наложи над американеца Маркос Хирон с 6:2, 6:3, 6:7(7), 6:3.

Рууд и Хари играха един срещу друг преди малко повече от седмица на четвъртфиналите на турнира в Женева, като победата бе за чилиеца, който след това вдигна и трофея.

В един от най-дългите мачове за деня японецът Йошихито Нишиока, номер 27 в схемата, спечели с 3:6, 7:6(8), 2:6, 6:4, 6:0 срещу бразилския квалификант Тиаго Сейбот Вилд. Срещата продължи 3 часа и 42 минути, като Вилд може да съжалява, че не успя да я затвори в три сета.

За Нишиока това е първо класиране за четвъртия кръг на "Ролан Гарос" и второ поредно участие във втората седмица на турнирите от Големия шлем след Откритото първенство на Австралия през януари.

Аржентинецът Томас Ечевери пък надигра с 6:3, 7:6(5), 6:2 поставения под номер 15 в схемата Борна Чорич от Хърватия. За 23-годишния Ечевери това ще бъде първо участие в четвъртия кръг на турнир от Големия шлем. За място на четвъртфиналите Ечевери ще спори с Нишиока.