0

 

Карлос Насар ще има един голям съперник по-малко на олимпиадата в Париж. Става въпрос за световния рекордьор в двубоя на кат.89 кг, както и лидер в олимпийската ранглиста Ли Даин. Вчера китайската федерация по щанги обяви състава си за олимпадата в Париж и Даин не попадна в него, въпреки първото си място в ранглистата. Причината за това е слабото му представяне на Световната купа в Тайланд преди време, където той бе премазан не само от Карлос Насар, но и от колумбиеца Йейсон Лопес.

Това е подтикнало китайската федерация да прецени, че Ли Даин няма шанс за злато в Париж и да не го включи в състава от трима души. На олимипадаат ще участват Ли Файбин (61 кг), Ши Жийонг (73 кг) и Лиу Хуанхуа (102 кг).

Междумеремнно европейските ни шампиони по вдигане на тежести, както и останалите ни медалисти от първенството в София през февруари, получиха своите премии от Министерството на мрадежта и спорта (ММС). Това напоследък е една от малкото хубави новини в българските щанги, раздирани от скандали и безпаричие.

Още новини четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX