0

Б ащата на детето на Сузанита – дъщеря на Орхан Мурад, отново стана шампион на България. Марк Славов, който бе изритан от певачката след раждането на сина им Матиас, спечели титлата в хвърлянето на копие с резултат 68,88 метра на държавното по лека атлетика за мъже и жени във Велико Търново. За националния ни рекордьор в дисциплината това е 9-а титла в кариерата му.

Втори титли в спринта пък спечелиха Слави Мутафов и Кристен Радуканова. След като в събота те триумфираха на 100 м, днес дублираха златните си медали и на 200 м от държавното първенство за мъже и жени във Велико Търново.

Мутафов спря хронометрите на 21,23 сек. и остави зад себе си Антонио Иванов (21,61) и Борислав Рапонджиев. 

При жените братовчедката на златната с ансамбъла Мадлен Радуканова – Кристен, спечели с време 23,92 секунди. Вчера тя прибави и титла с щафетата 4х100 м.

Нейна подгласнички на 200 м станаха Дева-Мария Ангелова с време 24,48 секунди, както и Йоана Цончева с 24,70 секунди. В събота Дева-Мария Ангелова стана златна медалистка в бягането на 400 метра. 

Божидар Саръбюков също спечели две титли. След като в събота стана първи на троен скок с лично постижение от 16,19 м, днес младият атлет спечели и в скока на дължина с резултат от 7,86 метра. 

Неговата по-малка сестра Ирен Саръбоюкова (17 г.) спечели титлата в скока на височина със 174 см, с което вече държи титлите в три възрасти - за девойки под 18 и под 20 години, и тази за жени от днес.