0

Б ългарският бокс ще има още трима финалисти на европейското първенство по бокс в Белград. Това стана факт, след като Радослав Росенов (60 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг) и Рами Киуан (75 кг) спечелиха своите полуфинали.
С бронзови медали останаха Ергюнал Себахтин (49 кг) и Ясен Радев (54 кг). По-късно на ринга ще се качи и Йордан Морехон (+92 кг).

Един от най-големите таланти на българския бокс – Радослав Росеновще боксира за първа евротитла при мъжете. Той е 6-кратен първенец на Стария континент при юношите, младежите и мъжете до 22 години. Сега националът ни се справи с коравия арменец Артур Сахакян и ще атакува поредно злато в кариерата си и първо при мъжете. От него го дели Всеволод Шумков (Русия), като мачът им е в неделя.

Той последва успеха на Хавиер Ибаниес. Националът ни при 57-килограмовите не се наложи да излиза на ринга, след като Самюел Кистоюри (Франция) се оттегли поради контузия. В събота Хавиер ще играе за злато с Едуард Савин (Русия).

Рами Киуан осигури поредния финал за България на Европейското първенство в Белград. Носителят на квота за Игрите в Париж ще боксира за златото при 75-килограмовите. Това е първи финал в кариерата на Рами при мъжете.
Българинът се справи с 4:1 съдийски гласа със здрави Ремо Салвати (Италия). Той изигра много добър мач по пътя към победата, а в неделя ще боксира с Джамбулат Биджамов (Русия).

Па-рано днес два финала си осигуриха и представителките ни при жените.