0

З латан Ибрахимович е магнит за противоречия. Ако той не е в главната роля, е почти неизбежно да се появи като поддържащ актьор. Последното, в което звездата на Милан е вложил своята енергия, е случилото се с Новак Джокович. Както е известно, световният номер 1 в тениса не бе допуснат на Australian Open, тъй като не е ваксиниран. Ноле пристигна в Австралия, но след няколкодневна битка, в крайна сметка бе депортиран. 

Логично зад Джокович застанаха много от именитите сръбски спортисти – Богданович и Марянович от НБА, както и Лука Йович от Реал Мадрид. Но подкрепата от Златан Ибрахимович е друга бира. Ибра говори за случая пред Le Journal du Dimanche. „Да се ваксинираш по здравословни причини не е същото като да участваш в тенис турнир. Тези, които се ваксинират, го правят, защото вярват в това и смятат, че е ефективно срещу болестта. Но всеки си има собствено мнение. Хората не трябва да бъдат принуждавани да се ваксинират само за да ходят на работа. Ваксинирах се, защото смятам, че това е най-добрият начин да се предпазя, а не да играя футбол. Това са две различни ситуации“, каза в типичния си стил Златан.
Преди няколко месеца Джокович също се поклони на Ибрахимович.  „Харесвам философията му: колкото по-възрастен съм, толкова по-млад се чувствам. Това е символът на балканския манталитет: силата никога да не се отказваш. Тя дава огромно самочувствие. Припознавам се много в него“, обяви Джокович по време на финалите на ATP в Торино. „Ноле е като мен. Когато играе и се ядосва, дава най-доброто от себе си и затова се чувствам жив“, отвърна на комплимента Ибра.