0

Б ългарският пилот във Формула 3 Никола Цолов ще стартира от полпозишън в спринтовото състезание в Монако утре. Цолов се класира 6-и в своята квалификационна група Б, а полпозишънът за основното състезание отиде при Габриеле Мини от група А. 12-ото място в общото подреждане осигури на Никола първа позиция за спринта, за който се използва обърната стартова решетка на първите 12 в общото подреждане.

Мини постигна 1:23,942 минути, в група Б най-бърз беше съотборникът на Никола в АРТ Кристиан Менсъл с 1:24,921, а Цолов остана на 0,627 секунди от австралиеца.

Квалификацията на Цолов беше прекъсната на два пъти с червен флаг заради инциденти – първо дебютантът Джеймс Хедли се заби в стената на „Сен Дево” 5 минути след началото, а 1 минута преди финала последователно на същото място се удариха Чарли Вурц и Себастиан Монтоя, като колумбиецът се опита да избегне колата на колегата си.

Днес квалификацията мина на суха писта и при слънчево време, а вчера в свободната тренировка пилотите караха на мокро, като Цолов записа 8-о време от 30 пилоти във Формула 3.

Спринтово състезание в Монако във Формула 3 стартира утре в 11.45 часа българско време и дължината му е 23 обиколки, пише sportal.bg.