0

Б ългария допусна поражение в последния си мач от Лигата на нациите по волейбол за мъже в София. "Трикольорите" загубиха с 0:3 (21:25, 19:25, 22:25) срещу Бразилия и остават на 15-то място в класирането. Нашите имат в актива си едва 1 победа, 7 загуби и 6 точки преди последния турнир от надпреварата, който ще се играе в Полша от 5 юли. Там „лъвовете“ ще срещнат съставите на Италия, Словения, Нидерландия и Китай, основният ни конкурент за оставане в надпреварата Австралия ще имат за съперници Япония, Германия, Аржентина и Франция.

Последният в класирането ще играе допълнителен турнир, който трябва да спечели, за да играе и догодина в Лигата на нациите. 

Така след като изпуснаха да победят Австралия на родна земя и да са сигурни в оставането, сега момчетата на Николай Желязков ще трябва да търсят победи на турнира в Полша.

Най-резултатен за България срещу Бразилия стана Мартин Атанасов с 12 точки, докато Аспарух Аспарухов добави още 9 точки.

За "селесао" Йоанди Леал се отличи с 12 точки.

"Можеше да постигнем и втора победа, но да отдадем заслуженото и на Австралия. Предстои ни последният турнир в Полша. Смятам, че имаме сили да направим още победи. Тръгваме с тази нагласа. Най-важното в момента е момчетата да починат два дни и ще се готвим", каза националният селекционер след турнира в София. 

"Отбор не се прави за ден, ние тренираме от два месеца и няма от какво да се срамуваме. Трябва да търсим къде можем да бъдем по-ефективни и по-добре. Убеден съм, че нещата ще се развиват добре", добави Николай Желязков.