0

Б ританецът Камерън Нори, номер 9 в мъжката схема на турнира от Големия шлем "Уимбълдън", се класира на полуфинал и си гарантира среща с Новак Джокович.

Нори се наложи в пет сета над белгиеца Давид Гофен - 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5. Представителят на домакините два пъти трябваше да наваксва изоставане, след като влезе уверен в мача. До момента той беше спечелил все убедително.

Гофен, който никога не се е класирал в топ 4 на турнир от Големия шлем, не успя да го постигне и сега. Той беше на корта четири часа и половина, за да преодолее Франсис Тиафо в неделя и днес определено изглеждаше малко уморен в четвъртия сет, когато Нори започна да вдига интензитета на играта. 

Решаващата пета част беше пълна с нерви и предпазливост, като двамата вървяха сервис за сервис до 5:5. Накрая Нори успя да намери пролука в концентрацията на белгиеца, проби го шокиращо на нула и след това реализира втория си мач-пойнт.

При жените в единия полуфинал ще играят Онс Жабер и Татяна Мария. 

Тунизийката Жабер успя да се измъкна от сет пасив и спечели с 3:6, 6:1, 6:1 срещу чехкинята Мари Бузкова.

Онс Жабер се справи и с Мари Бузкова, за да стигне до полуфиналите в Лондон.

 Онс Жабер се справи и с Мари Бузкова, за да стигне до полуфиналите в Лондон.
Getty.com

103-ата в ранглистата, 34-годишна ветеранка и майка на две дъщери Мария елиминира сънародничката си от Германия Юле Ниймайер с 4:6, 6:2, 7:5.